fbpx

Viimeisin päivitys: 2019-07-16

TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Tämä tietosuojakäytäntö (”Käytäntö”) koskee sitä, kuinka Hopper ApS kerää ja käsittelee sellaisia henkilötietoja, joiden rekisterinpitäjä se on tai joihin viitataan tässä Käytännössä. ”Henkilötiedot” tarkoittavat tietoja, jotka koskevat sinua tai toista tunnistettavissa olevaa henkilöä.

Laitteesi ohjelmat voivat käyttää tietojasi. Tuotteemme ja palvelumme voivat sisältää linkkejä tai linkkejä voi olla upotettuna muiden yritysten verkkosivustoihin tai palveluihin, joilla on omat tietosuojakäytäntönsä. Tällaisiin yrityksiin sovelletaan niiden omaa tietosuojakäytäntöä.

MITÄ TIETOJA KERÄÄMME?

Keräämme henkilötietojasi, kun vierailet verkkosivustollamme tai käytät sovelluksiamme tai palveluitamme, ostat tuotteita, rekisteröit tilin, osallistut kampanjoihin tai olet muuten vuorovaikutuksessa kanssamme. Se tarkoittaa seuraavia asioita:

Palveluiden käyttö
Kun käytät palveluitamme, luomme automaattisia rekistereitä vierailustasi. Tällaiset rekisterit sisältävät tavallisesti tiedot muun muassa IP-osoitteesta, vierailun ajankohdasta, sivustosta, jonka kautta verkkosivustollemme tultiin, vierailluista sivuista, käytetyistä linkeistä ja toiminnoista, katsotusta ja haetusta sisällöstä sekä selaimen ja sovelluksen tyypistä ja kielivalinnasta.

Tiedot, joita annat meille
Kun luot tilin, teet oston, pyydät palveluita tai olet muuten vuorovaikutuksessa kanssamme, voimme pyytää sinua antamaan seuraavia tietoja: nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, katuosoite, käyttäjänimi ja salasana, palaute, laitteisiin liittyviä tietoja sekä tietoja, jotka koskevat autoa, kielivalintaa, tilinumeroa, luottokorttia ja muita vastaavia taloustietoja. Pidämme rekisteriä myös antamistasi suostumuksista sekä valinnoista ja asetuksista, jotka liittyvät esimerkiksi paikannustietoihin, markkinointiin ja henkilötietojen jakamiseen.

Tapahtumatiedot
Pidämme rekisteriä ostoistasi, käyttämistäsi palveluista, meille antamastasi sisällöstä, meidän kanssamme tekemistäsi sopimuksista, sinulle tarjotuista palveluista, maksu- ja toimitustiedoista, yhteystiedoistasi ja muusta kanssamme käymästäsi vuorovaikutuksesta.

Sijainti- ja paikannustiedot
Paikannukseen perustuvat palvelut ilmoittavat sijaintisi satelliitin, mobiilitietojen, Wi-Fi-yhteyden, Bluetooth-yhteyden tai muiden paikannusmenetelmien perusteella. Näihin tekniikoihin saattaa kuulua paikannustietojesi ja yksilöllisen laite-, mobiili-, Wi-Fi-, Bluetooth- tai muiden verkkoon liittyvien tunnusten välittäminen Hopperille. Kun käytät paikannukseen perustuvia palveluitamme, kuten sijaintiin perustuvaa hakua, navigointia ja reititystä, paikannustietosi lähetetään Hopperille, jotta voimme tarjota sinulle oikeaa sisältöä.

Tarjoamme myös sijaintiin perustuvaa kolmansien osapuolien mainontaa, jos annat siihen suostumuksesi.

Kumppanien tarjoamat tiedot
Saamme tietoja kumppaneiltamme ja useista muista lähteistä, julkisesti saatavilla olevat lähteet mukaan lukien.

KÄSITTELYTARKOITUKSET

Hopper voi käsitellä henkilötietoja yhtä tai useampaa seuraavaa tarkoitusta varten:

Palveluiden, käyttäjätilien ja viestinnän tarjoaminen
Voimme käyttää henkilötietojasi tarjotaksemme sinulle palveluitamme, käsitelläksemme pyyntöjäsi tai muilla tavoilla, jotka ovat välttämättömiä Hopperin kanssa tekemäsi sopimuksen täytäntöönpanon kannalta. Osa palveluista edellyttää tiliä. Kun rekisteröit tilin, kerrot meille perusyhteystietosi, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, asuinmaasi, syntymäaikasi ja autosi tyypin. Voit myös antaa itsestäsi enemmän tietoja. Voimme käyttää henkilötietojasi viestiäksemme kanssasi esimerkiksi silloin, kun kerromme palveluidemme muutoksista, lähetämme sinulle niihin liittyviä varoituksia tai ilmoituksia tai otamme sinuun yhteyttä asiakassuhteen ylläpidon takia.

Markkinointi
Saatamme ottaa sinuun yhteyttä kertoaksemme uusista tuotteista tai palveluista, jos olet antanut suostumuksesi tai se on muutoin sallittua. Voimme käyttää henkilötietojasi tarjontamme yksilöllistämiseen ja tarjotaksemme sinulle tarkoituksenmukaisia palveluita, eli esimerkiksi sijaintiin perustuvaa mainontaa, suosituksia ja mukautettua sisältöä.

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN LAILLISET PERUSTEET

Henkilötietojen käsittelyn lailliset perusteet riippuvat käsittelytarkoituksesta. Yleisesti ottaen Hopper käsittelee henkilötietoja seuraavin laillisin perustein:

Sopimuksen täytäntöönpano
Käsittelemme henkilötietoja palveluidemme käyttöehtojen mukaisten sopimusvelvoitteiden toteuttamiseksi.

Käyttäjän suostumus
Käsittelemme henkilötietojasi, jos olet antanut suostumuksesi niiden käsittelyyn. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Jos teet niin, emme enää voi käsitellä henkilötietojasi suostumuksesi perusteella, mutta se ei vaikuta ennen suostumuksen peruuttamista tapahtuneen käsittelyn laillisuuteen.

Oikeudelliset velvoitteet
Käsittelemme henkilötietojasi tarpeen mukaan noudattaaksemme lakeja ja säädöksiä.

Oikeutetut edut
Käsittelemme henkilötietoja edistääksemme oikeutettuja etujamme, eli esimerkiksi palveluiden toimittamisen ja niiden hallinnoinnin, kehittämisen, testaamisen ja varmistamisen yhteydessä sekä rajoitetuissa olosuhteissa tuotteidemme ja palveluidemme markkinoinnin, mainonnan ja suosittelemisen yhteydessä.

SÄILYTYSAIKA

Keräämme vain sellaisia henkilötietoja, jotka ovat välttämättömiä niiden keräämistarkoituksen kannalta, emmekä säilytä tietoja kauemmin kuin on tarpeen. Henkilötietojen säilytysaika riippuu henkilötietojen luonteesta ja tarkoituksesta, jota varten ne on annettu. Tilinhallintaan liittyviä henkilötietoja (esim. nimi, sähköpostiosoite, tilin sisältö ja asetukset) säilytetään niin kauan, kuin itse ylläpidät tietoja tililläsi. Muita tietoja, kuten toimintaasi sovelluksessa, säilytetään tavallisesti vain lyhyen aikaa. Muita sopimuksiin ja maksutapahtumiin liittyviä tietoja säilytetään viisi vuotta, joka on lain edellyttämä aika.

HENKILÖTIETOJEN JAKAMINEN

Hopper voi jakaa henkilötietoja valtuutetuille kolmansille osapuolille, jotka käsittelevät henkilötietoja Hopperin toimeksiannosta tässä käytännössä kuvattuja tarkoituksia varten. Henkilötietojen jakaminen voi liittyä esimerkiksi laskutukseen, palveluiden toimittamiseen asiakaspalvelu mukaan lukien, kuluttajatietojen hallinnointiin ja analysointiin, luottotarkastuksiin, tutkimuksen tekemiseen sekä markkinointi- ja muiden kampanjoiden hallinnoimiseen.

Hopper voi jakaa henkilötietojasi yhteistyökumppaneilleen, jotka mahdollistavat sen palveluita, eli esimerkiksi alihankkijoille ja palveluumme liittyvien toisten palveluiden tuottajille.

Voimme myös jakaa henkilötietoja kolmansille osapuolille, jos olet antanut siihen suostumuksesi, esimerkiksi silloin, kun jokin palvelu antaa sinun jakaa henkilötietoja sen muiden käyttäjien kanssa (esim. kimppakyyti) tai muiden palveluiden ja niiden käyttäjien kanssa markkinointitarkoituksessa.

Sovellettava laki voi velvoittaa meitä luovuttamaan henkilötietoja viranomaisille tai muille kolmansille osapuolille.

KANSAINVÄLISET SIIRROT

Palveluitamme voidaan tarjota useissa eri maissa sijaitsevien resurssien ja palvelimien kautta. Sen vuoksi henkilötietoja voidaan siirtää kansainvälisten rajojen yli palveluiden käyttömaan ulkopuolelle, Euroopan talousalueen ulkopuoliset maat mukaan lukien. Tällaisissa tapauksissa varmistamme, että tietojen siirtoon on laillinen peruste ja että henkilötiedot suojataan riittävällä tavalla sovellettavan lain mukaisesti.

LASTEN TIETOSUOJA

Hopperin palvelut on yleensä tarkoitettu autoilijoille. Hopper ei tietoisesti kerää lasten tietoja ilman heidän vanhempiensa tai huoltajiensa suostumusta.

HENKILÖTIETOJEN SUOJAAMINEN

Teemme asianmukaisia toimia varmistaaksemme tietoturvan verkossa ja henkilötietojen fyysisen suojaamisen sekä estääksemme tietojen katoamisen ja muut vastaavat riskit huomioiden käsittelyn aiheuttaman riskin ja suojattavien tietojen luonteen. Lisäksi rajoitamme henkilötietoja sisältävien tietokantojen käyttöoikeuden valtuutetuille henkilöille, joilla on oikeutettu tarve käyttää tällaisia tietoja.

EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ

Hopper käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita verkkosivustojensa ja palveluidensa tuottamiseen ja parantamiseen. Käytämme evästeitä myös palvelun henkilökohtaistamiseen ja mainosten näyttämiseen. Joillakin Hopperin verkkosivustoilla käytetään kolmannen osapuolen mainosteknologioita mainosten näyttämiseen.

Toimialueemme voivat sisältää kolmannen osapuolen elementtejä, jotka asettavat evästeitä kolmannen osapuolen toimeksiannosta esimerkiksi kolmannen osapuolen sosiaaliseen verkostoon liittyen.

KÄYTTÄJÄN OIKEUDET

Sinulla on oikeus tietää, mitä henkilötietojasi on hallussamme, sekä oikeus tarkastella niitä. Sinulla on oikeus pyytää puutteellisten, virheellisten, tarpeettomien tai vanhentuneiden henkilötietojen korjausta. Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista ja saada kopio tiedoistasi koneluettavassa muodossa.

Sinulla on oikeus vastustaa tai rajoittaa henkilötietojen käsittelyä tietyissä tilanteissa esimerkiksi silloin, kun uskot tietojen olevan virheellisiä tai käsittelyn laitonta. Sinulla on oikeus peruuttaa suoramarkkinointiviestien lähettäminen ja oikeus pyytää meitä lopettamaan henkilötietojesi käsittelyn suoramarkkinointitarkoituksissa tai muiden vakuuttavien oikeudellisten syiden perusteella. Jos asut Euroopan unionin jäsenmaassa tai Euroopan talousalueella, sinulla on oikeus jättää kantelu henkilötietojesi keräämisestä ja käsittelystä paikalliselle valvontaviranomaiselle.

Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyttä tai muokkaamalla tilisi asetuksia laitteessasi ja palveluissamme saatavilla olevien profiilinhallintatyökalujen avulla. Joissakin tapauksissa, erityisesti silloin, jos haluat poistaa tietosi tai pyydät niiden käsittelyn lopettamista, oikeuksien käyttäminen merkitsee sitä, että emme voi enää tarjota palveluitamme sinulle. Sovellettava tietosuojalainsäädäntö saattaa jossain määrin rajoittaa edellä mainittujen oikeuksien käyttämistä. Jos rajoituksia on, vastaamme pyyntöösi selittämällä, mitä toimenpiteitä teemme sovellettavan tietosuojalainsäädännön puitteissa. Voit myös ottaa meihin yhteyttä seuraavaan osoitteeseen:

Hopper A/S, Hopper ApS, Lyskær 3C, DK 2730 Herlev, Danmark. Sähköposti: info@hopper.dk.

Voit jättää kantelun Tanskan tietosuojavaltuutetulle osoitteeseen:

Datatilsynet, Borgergade 28, 5., DK-1300 København K, Danmark. Sähköposti: dt@datatilsynet.dk

TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖN MUUTOKSET

Hopper voi halutessaan tehdä muutoksia tähän tietosuojakäytäntöön sekä muuttaa tai muokata tätä sivustoa tai estää sen käyttämisen milloin tahansa ilman ennakkoilmoitusta.